VI Narodowy Kongres Żywieniowy
Kongres, organizowany przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB pod hasłem „Pandemia COVID-19 – wyzwania żywieniowe i nauka na przyszłość” odbędzie się 23 października 2021 r.
Zapraszamy osoby zainteresowane zdrowiem, odżywianiem i żywieniem, zarówno profesjonalistów - dietetyków, lekarzy, naukowców oraz osoby prywatne, pragnące pogłębić wiedzę na temat zdrowego odżywiania i zdrowego stylu życia. Udział jest bezpłatny.
W części merytorycznej prowadzone będą wykłady ekspertów z zakresu zdrowia, odżywiania i bezpieczeństwa żywności oraz zajęcia sportowe z udziałem polskich olimpijczyków pod hasłem „Lekkoatletyka dla każdego”. Eksperci omówią m.in. kwestie zmian nawyków żywieniowych Polaków w czasie lockdownu, otyłości w kontekście pandemii COVID-19, zależnościom między kondycją psychofizyczną a nawykami żywieniowymi, czy zależnościami między suplementacją (witaminą D, Omega-3) a odpornością. W strefie kulinarnej specjaliści od żywienia, dietetycy i znani praktycy kulinarni pokażą, jak zastosować zasady zdrowego odżywiania w praktyce.
Rejestracja.
Szczegóły i program.